3. Munkatársak közös rövid távú képzése program – jó gyakorlat átadása – jó gyakorlat cseréje – Szolnok

2019. február 9 – 13 között ismét Szolnokon tartózkodott a csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola négy pedagógusa, az „ADDIG VAGYUNK MAGYAROK, AMÍG MAGYARUL ÉNEKELÜNK ÉS MAGYARUL TÁNCOLUNK” című Erasmus + uniós pályázat keretén belül. Ez alkalommal ismét képzésre került sor, az élménypedagógia alapjaival ismerkedtünk meg a szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola néhány osztályában.

A szandaszőlősi kollégák nagy szeretettel és szakértelemmel vezettek be minket a bemutatott tanítási órákon a különböző élménypedagógiai módszerek használatába, megismerkedtünk többek között a Lőrinc-féle komplex tantermi játékok rendszerével, amit egy magyar mérnök fejlesztett ki és nagy hatékonysággal használnak a szandaszőlősi iskolában is. Ezen kívül meglátogattuk a szolnoki Galériában a Munkácsy kiállítást, valamint a Damjanich János Múzeumban a néprajzi kiállítást is. Örömmel fedeztük fel, hogy nagyon sok népi mesterség eszközei, kellékei azonosak a székelység által évszázadok folyamán használtakkal, sőt talán még ma is nagyon sokat használunk.

Hisszük, hogy ezeken a képzéseken szerzett tapasztalatok segítenek bennünket abban, hogy motiváló tanulási környezetet tudjunk kialakítani tanítványaink számára, meg tudjunk felelni az iskolai, a szülői, a tanulói igényekre is épített elvárásoknak.

Comments are closed.

Az oldal az támogatásával jött létre.