LogiKAlandorok

2019. április 17.-én szerveztük meg iskolánkban a harmadik LogiKAlandorok matematika versenyt, amelyen 42 tanuló vett részt.

A verseny elsődleges célja a matematika népszerűsítése volt. Az összeállított feladatsorokkal elsősorban a tanulók logikus gondolkodását kívántuk mérni. Lehetőséget biztosítottunk arra, hogy az iskolánk 3.-6. osztályos tanulói, valamint a tamásfalvi Thúry Gergely általános Iskola néhány 5.-6. osztályos tanulója a verseny keretében összemérhessék matematikai tudásukat.

Az irásbeli verseny után, az eredményhirdetésig, a versenyzők játszóházban szórakozhattak, ahol kipróbálhattak különböző logikai játékokat, építőelemeket, társasjátékokat. A logika és megfigyelőképesség fejlesztésére Happy Cube, Iq games, valamint Terc játékokat játszhattak, a kreativitásuk és térlátásuk fejlesztésére Cit-cit blocks, Magic Beads, Magnetics, valamint Conexion építőjátékokat használhattak, valamint Kockapóker és Uno társasjátékokkal ismerkedhettek. Akik megunták a játszóházat, élménypedagógiai foglalkozáson vettek részt.

A díjazottak a következők:

  • 3. osztály: Ványolós Zsolt I. díj,  Udvari Sára II. díj, Csiszér Amanda III. díj.
  • 4. osztály díjazottjai: Balog Tamara I. díj,  Gábor Zsilamér II. díj, Balogh Gréta Brigitta III. díj.
  • 5. osztály helyezettjei: Szabó Mező Katalin (Nagy Imre Általános iskola) és Boldizsár Zsuzsanna  I. díj, Balogh Áron II. díj, valamint Kopacz Nornert (Thúry Geregely Általános Iskola) III. díj.
  • 6. osztály: Harai Gergő (Thúry Geregely Általános Iskola) I. díj, Deák Roland (Thúry Geregely általános Iskola) II. díj, Csiszer Viktória és Benedek Ákos III. díj, vamamint Vitos Viktória, a legnagyobb pontszámot elérő versenyzőként Különdíj.

A verseny szervezésében és lebonyolításában résztvevő pedagógusok: Szabó-Mező László igazgató, Tompa Réka matematika tanár (Thúry Gergely Általános Iskola), Nagy Réka és Balogh Ibolya tanárok, valamint Gáll Ibolya tanítónő. Köszönjük szépen a pedagógusok tevékenységét, és reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk a segítségükre! A verseny anyagi támogatója Ambrus Erna.

Reméljük, hogy jövőben is lesz legalább ekkora érdeklődés a verseny iránt, mint az idén.

Ambrus Erna matematika tanár

Comments are closed.

Az oldal az támogatásával jött létre.