Rövid távú diák mobilitás Románia – Pottyond

A pályázat második rövid távú mobilitására Pottyondon (Csíkszentkirály melletti település) került sor, ahol a szolnoki és a csíkszentkirályi gyerekek együtt táborozhattak, valamint pedagógusaik. A tábor helyszíne a festői szépségű környezetben található Pottyondi Erdei Iskola Vendégház volt.

A 2023. július 17 – július 22-ig tartó táborban a résztvevők saját élményű tapasztalatok szerzésével ismerkedtek meg a környék természetvédelem alatt álló kincseivel, a vízzel, a láppal, a növényekkel, állatokkal. Vizsgálták kísérletekkel a víz biológiai, kémiai jellemzőit. A programban szerepeltek természetismereti séták, tanösvény látogatások, állattani és növénytani ismeretterjesztő- és természetvédelemmel kapcsolatos előadások. A táborozók megismerkedtek a hely történelmével, hagyományaival is. A szakmai program, a kutatómunka és a kirándulások mellett szabadidős programelemek – sportolás, vetélkedők, kézművesség, robotok építése és működtetése – színesítették a tevékenységi kört.

A közösségépítés eklatáns példája volt a közös fagyűjtés a záró tábortűzhöz, valamint a szalonnasütés és közös éneklés. A helyi és vendég gyerekeknek egyaránt nagy élményt nyújtott a táborhely mellett csordogáló patak, amely amellett, hogy kiváló hűsölőhely volt, rengeteg játékra és ismeretszerzésre is lehetőséget adott.

A diákmobilitás résztvevői között voltak a projektmenedzsment tagjai is, akiknek a tábor során alkalmuk volt személyesen is beszélgetni a projekt hároméves megvalósításának szakmai tapasztalatairól, eredményeiről, az elkészült produktumokról. Egyeztették a projekt szakmai és pénzügyi beszámolója elkészítésének elveit, kritériumokat fogalmaztak meg, feladatokat konkretizáltak a nemzeti irodákkal kötött szerződések értelmében.

Ez a projektmenedzsment megbeszélés egyben a projekt zárása is volt, a közös feladatokban való részvétel, a nyomonkövetés és ellenőrzés eredményeinek megbeszélése, készülés a záró beszámoló elkészítésére.

A rövid távú diák mobilitásokról készült véleménykérő elégedettségi kérdőívek összegzése ITT tekinthető meg:

Comments are closed.

Az oldal az támogatásával jött létre.