V. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny

Az V. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny a magyarországi Jancsó Alapítvány és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége által meghirdetett történelmi verseny, amely két fordulóból áll. Ebben az évben a verseny témája az „1848/1849-es forradalom és szabadságharc Magyarországon és Erdélyben” volt.

Csíkszentkirály csapatát Csiszer Viktória, Nagy Anett, Vitos Viktória és felkészítő tanárunk: Todor Edit alkotta. Mindkét forduló feladatait sikeresen teljesítettük, ezáltal pedig bekerültünk a Kárpát-medence 10 legjobb csapata közé.

A verseny díjazását Szovátán, a Teleki Oktatási Központban tartották, amelyet egy táborként szervetek meg, így eltölthettünk ott pár napot július 1-4 között.

Az első nap délelőttje a csapatok érkezésével telt el, majd délután volt a díjazás, ahol csapatunk 4. helyezést ért el, és nagyon értékes könyvajándékokban részesültünk.

A második nap délelőttjét a Medve-tónál töltöttünk, délután pedig felfedeztük Szovátát és megnéztük a csapatok által a versenyre beküldött videókat.

A következő napon délelőtt elmentünk a parajdi sóbányába, ahol, akinek kedve volt, kipróbálhatta a kalandparkot is. Délután városnézésen vettünk részt, és sor került a csocsó- illetve asztalitenisz-bajnokságra.

Az utolsó napon reggeli után mindenki összepakolt, és nekivágtunk a hazaútnak.

A verseny és a tábor során rengeteg élményt és tapasztalatot szereztünk, és arra bíztatjuk a mindeket követő nemzedéket, hogy bátran vágjanak bele ilyen jellegű feladatba, hiszen megismerni és továbbadni történelmünket igazán nemes feladat.

Csíkszentkirály csapata

Comments are closed.

Az oldal az támogatásával jött létre.